Ingredience

500 ml polotučného mléka

sůl

2 vejce

200 g hladké mouky

1 lžičky jedlé sody

1 lžíce nasekané hladkolisté petržele + na dozdobení

rostlinný olej na pečení

180 g směsi lesních hub

2 šalotky

2 stroužky česneku

1 lžíce sádla

200 g pečeného krůtího masa

špetka uzené papriky

mletý kmín

mletý černý pepř

drcená saturejka


1. Mléko rozšleháme se solí a vejci. Postupně vmícháme mouku se sodou a petržel. Těsto necháme odležet asi 30 minut při pokojové teplotě. Pánev rozehřejeme a potřeme slabou vrstvou oleje. Postupně upečeme palačinky z obou stran dozlatova.


2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme na něm nejdříve šalotku. Pak přidáme houby, česnek a restujeme asi 5 minut. Vmícháme kousky krůtího masa, uzenou papriku, kmín, pepř a společně prohřejeme asi 3 minuty. Nakonec směs ochutíme saturejkou.


3. Na polovinu každé palačinky naneseme část houbové náplně a složíme do šátečku. Rozdělíme je na talíře a dozdobíme petrželkou.


  9:23,  aktualizováno  25. března 2019 19:00