Ingredience

Na těsto:

500 ml mléka

4 vejce

200 g hladké mouky

špetka soli

20 g kakaa

20 ml rumu

olej na smažení

Na náplň:

300 g mražených malin

70 g krupicového cukru

400 g měkkého tvarohu

100 g zakysané smetany

50 g moučkového cukru

Na dohotovení:

čerstvé maliny na ozdobu

moučkový cukr na posypání


1. V mléce rozšleháme vejce, přidáme mouku, špetku soli, kakao a rum. Rozmícháme na hladké řídké těsto a necháme jej asi 1 hodinu odležet v pokojové teplotě.


2. Těsto pomocí naběračky postupně lijeme na rozpálenou pánev potřenou olejem a opékáme tenké palačinky.


3. V kastrůlku promícháme mražené maliny s krupicovým cukrem a provaříme do zhoustnutí. Tvaroh se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem vyšleháme v hladký krém.


4. Palačinky potřeme malinovou omáčkou, pomocí cukrářského sáčku je naplníme krémem a zavineme. Rozkrájíme na menší kousky, ozdobíme malinami a podle chuti pocukrujeme.


  13:55,  aktualizováno  25. března 2019 19:01