Ingredience

12 lžic krupicového cukru

2 lžičky mleté skořice

3 čerstvé fíky

100 g čerstvých malin

100 g čerstvých jahod

50 g hroznového vína (světlé i tmavé)

1/4 melounu kantalup

1/4 ananasu

lístky meduňky na ozdobu


1. Nejdříve přípravíme zálivku: Cukr, skořici a 12 lžic vody dáme do kastrůlku a pozvolna přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut, až se cukr úplně rozpustí a rozvar mírně zhoustne. Necháme zchladnout.


2. Fíky, maliny, jahody a hrozny očistíme a opláchneme. Meloun zbavíme semínek a dužinu odřízneme od slupky. Ananas oloupeme a odstraníme dřevnatý střed. Ananas a meloun nakrájíme na menší kousky, jahody a hrozny rozpůlíme, fíky nakrájíme na dílky.


3. Připravené ovoce dáme do mísy, pokapeme zálivkou a lehce promícháme. Každou porci ozdobíme meduňkou a zbylou zálivku podáváme zvlášť.


  16:05,  aktualizováno  25. března 2019 21:08