Ingredience

500 g krůtích prsou

sůl a mletý černý pepř 

špetka sušeného zázvoru 

olivový olej

2 malá jablka

250 g hroznového vína

1 pomeranč

1/4 ananasu

2 malé banány

80 g vlašských ořechů

Dresink:

100 g tatarské omáčky

1 lžíce olivového oleje

50 ml bílého vína

1 lžíce cukru

citronová šťáva


1. Krůtí prsa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme je na tenké nudličky a vložíme do misky. Osolíme je, opepříme, ochutíme zázvorem, zakapeme olejem, promícháme a v chladu necháme asi 60 minut odležet.


2. Do misky vlijeme tatarskou omáčkou, olej a bílé víno. Přisypeme cukr a vše promícháme. Dresink dochutíme citronovou šťávou a odložíme do ledničky.


3. Jablka a hrozny omyjeme. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky, hrozny odstopkujeme. Pomeranč, ananas a banány oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Všechno ovoce společně s ořechy vsypeme do mísy a zlehka promícháme.


4. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a krůtí nudličky na něm orestujeme dozlatova. Ovocný salát rozdělíme do misek. Každou porci doplníme krůtím masem a trochou dresinku. Podáváme s celozrnným pečivem.


  9:36,  aktualizováno  31. března 2019 13:39