Milujete sladké jídlo? Pak určitě vyzkoušeje recept na ovocné cannelloni.

Ingredience

200 g těstovin cannelloni
1 lžíce rostlinného oleje
250 g měkkého tvarohu
250 g mascarpone
1 lžíce medu
3 lžíce moučkového cukru
1 sáček želatiny v prášku
200 g jahod
100 g borůvek
100 g malin
100 g plátků mandlí
čerstvá meduňka na ozdobu

1. Cannelloni vaříme ve vroucí vodě se lžící oleje asi 8 minut. Pak je vyjmeme a necháme zchladnout. V míse vyšleháme tvaroh s mascarpone, medem a cukrem. Želatinu v prášku připravíme dle návodu na obalu a pak ji vmícháme do tvarohu.

2. Ovoce omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Větší část zlehka přimícháme k tvarohu. Náplň přendáme do cukrářského sáčku a postupně plníme uvařené cannelloni. Pak je rozložíme na dno misky.

3. Na vrstvu těstovin rozetřeme část zbylého krému a poklademe ho dalšími naplněnými cannellonami. Nakonec je potřeme zbytkem krému a posypeme opraženými plátky mandlí. Na závěr těstoviny poklademe zbylým ovocem a necháme ztuhnout v chladničce alespoň 3 hodiny. Dozdobíme meduňkou a podáváme.

Témata: Med, Malina, Tvaroh