Ingredience

600 g hovězího krku

2 velké cibule

4 lžíce olivového oleje

4 stroužky česneku

2 lžíce rajčatového protlaku

sůl

mletý černý pepř

2 červené papriky

2 chilli papriky

oregano


1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dozlatova.


2. Na cibuli nasypeme kostky masa a krátce je osmahneme. Pak přidáme nadrobno nasekaný česnek, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a orestujeme. Krátce promícháme a podlijeme vodou.


3. Červené papriky i chilli papričky očistíme. Nakrájíme je na malé kousky a přidáme k masu. Promícháme, přiklopíme a zvolna dusíme doměkka.


4. Když je maso měkké a papričky rozdušené, dochutíme guláš čerstvě nasekaným oreganem. Jako přílohu podáváme chléb.


  9:34,  aktualizováno  25. března 2019 19:01