Ingredience

2 fenykly

sůl

1 cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce másla

1/2 červené papriky

6 černých oliv

mletý černý pepř

6 vajec

4 bílky

40 g nastrouhaného parmezánu

olej


1. Fenykl očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Pak vodu slijeme a fenykl necháme okapat. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme najemno.


2. V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem osmahneme. Přidáme fenykl, na kostičky nakrájenou papriku a přepůlené olivy. Osolíme, opepříme a pozvolna podusíme.


3. Mezitím rozmícháme vejce s bílky a parmezánem, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a po celé ploše rozlijeme část vaječné hmoty.


4. Když začne omeleta zespodu zlátnout a na povrchu je ještě mírně tekutá, poklademe jednu polovinu podušenou zeleninou. Krátce prohřejeme a přes zeleninu přeložíme druhou půlku omelety. Stejným způsobem připravíme i další omelety.


  12:37,  aktualizováno  25. března 2019 20:09