Ingredience

Na odpalované těsto: ?

500 ml mléka

sůl

100 g másla

350 g polohrubé mouky

3 vejce

20 menších blum


??Na dohotovení: ?

máslo

strouhanka


1. Do hrnce vlijte mléko a přiveďte ho k varu. Přidejte do něj špetku soli a nechte v něm rozpustit máslo.


2. Do mléka vsypte mouku. Vše míchejte, dokud nevznikne koule těsta, která se nelepí na stěny nádoby. Těsto přendejte do mísy a nechte vychladnout. Potom do něj zapracujte vejce.


3. Z pevného těsta udělejte váleček a rozdělte ho asi na 20 kousků. Z každého vytvarujte placičku a zabalte do ní blumu.


4. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Lehce ji osolte. Pak v ní po částech uvařte knedlíky. Každou dávku knedlíků vařte asi 12 minut.


5. Uvařené knedlíky vyjměte z hrnce a v cedníku nechte odkapat. Potom je promíchejte s rozpuštěným máslem a obalte ve strouhance opražené na másle.


  13:37,  aktualizováno  25. března 2019 17:50