Ingredience

300 g tenkých rýžových nudlí

olej

1 okurku

400 g kuřecích prsou s kůží

sůl

1 červenou cibuli

8 snítek máty

1 červenou papriku

2 lžičky sezamového semínka

Na zálivku:

6 lžic sójové omáčky

šťávu z 1 citronu

3 lžíce cukru


1. Nudle vložíme do varné mísy a zalijeme je vroucí vodou. Počkáme asi 4 minuty, aby nabyly na objemu a změkly. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.


2. Kuřecí prsa osolíme z obou stran a opečeme je zprudka v pánvi na oleji dozlatova. Po opečení vložíme do vyhřáté trouby a dopékáme při 190 °C asi 15 minut.


3. Papriku nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na měsíčky a mátu nahrubo. Okurku rozpůlíme, zbavíme jadérek a nasekáme na plátky. Sojovou omáčku nalijeme do malé misky s cukrem, solí, šťávou z citronu a vše důkladně smícháme.


4. Připravenou zeleninu s nudlemi vložíme do mísy a promícháme se zálivkou. Hotová kuřecí prsa nakrájíme na plátky a naaranžujeme na salát. Posypeme sezamovým semínkem a podáváme.


  6:51,  aktualizováno  25. března 2019 19:00