Ingredience

50 g sušených hub

1 velká mrkev

200 g fazolových lusků

1 červená cibule

sůl

200 g předvařených udon nudlí

4 lžíce rostlinného oleje

1 stroužek česneku

4 lžíce sójové omáčky

3 lžíce javorového sirupu

1 lžička bramborového škrobu

1 lžíce sezamového oleje

1 chilli paprička


1. Sušené houby namočíme do studené vody asi na 60 minut. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Fazolky očistíme, cibuli oloupeme, rozkrojíme podélně na poloviny a nakrájíme na dílky.


2. Do hrnce nalijeme dostatečné množství vody, osolíme a přivedeme k varu. Pak do ní vhodíme fazolky a povaříme asi 2 minuty. Vyjmeme je a zchladíme pod studenou vodou. Necháme okapat.


3. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Pak je vyjmeme z hrnce, necháme okapat a překrájíme na poloviny. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nejdříve mrkev. Poté přidáme cibuli, jemně pokrájený česnek, houby a vše krátce opečeme.


4. Zalijeme omáčkou smíchanou se sirupem a škrobem. Necháme zhoustnout a pak vmícháme nudle, fazolky, sezamový olej a pokrájenou chilli papričku.


TIP: Javorový sirup můžeme nahradit tekutým medem a místo sójové omáčky se hodí např. Rybí omáčka je velmi výrazná, zacházejte s ní opatrně.


  15:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59