Ingredience

1 hrst sušených hub

500 g kysaného zelí

1 cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce rajčatového protlaku

2 bobkové listy

6 kuliček nového koření

5 hřebíčků

špetka muškátového oříšku

1 lžíce sladké papriky

1 chilli paprička

sůl

300 g oloupaných brambor

200 g vařeného uzeného kolena

200 g klobásy

125 ml smetany

1 lžíce hladké mouky


1. Sušené houby předem namočíme do studené vody. Zelí slijeme a vymačkáme a podle potřeby překrájíme. Dáme ho do hrnce, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, protlak,

namočené vymačkané houby a koření. Zalijeme 1 litrem vody, osolíme a vaříme asi 20 minut.


2. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Koleno nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka a vše přidáme do polévky. Vaříme dál zvolna asi 15 minut.


3. Nakonec polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Přidáme brambory a vše ještě krátce povaříme.


  9:50,  aktualizováno  25. března 2019 20:10