Ingredience

1 menší pórek

2 mrkve

1/4 celeru

3 lžíce másla

100 ml bílého vína

1-2 lžíce mouky

2 lžíce rajského protlaku

600 ml zeleninového vývaru

200 g filetů z lososa

200 g filetů z tresky

200 ml smetany

hrst sekané petrželky

sůl

mletý černý pepř


1. Pórek a kořenovou zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.


2. Zeleninu orestujeme na másle v pánvi. Když začne vonět, zalijeme ji vínem a necháme ho odpařit. Vše zaprášíme moukou, osmahneme ji a vmícháme rajský protlak. Přilijeme vývar a přivedeme ho k varu.


3. Ryby očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do základu na polévku. Polévku necháme asi 10 minut vařit.


4. Do polévky vlijeme smetanu, vsypeme petrželku a dochutíme ji solí a pepřem.


  16:00,  aktualizováno  25. března 2019 19:00