Ingredience

250 g měkkého tvarohu v papíru

1 vejce

50 g hrubé rýžové mouky

50 g sojové krupice

sůl

1 lžíce másla

400 g kuřecích prsou

2 lžíce oleje

mletý černý pepř

1 lžíce sladké mleté papriky

2 lžíce kukuřičného škrobu

250 ml mléka

200 g taveného sýra

100 g nivy

50 ml smetany ke šlehání

2 stroužky česneku

svazeček pažitky


1. Tvaroh promícháme s vejcem, moukou, krupicí a solí. Vložíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout v ledničce asi 1 hodinu.


2. Pak vytvarujeme noky, které lehce zmáčkneme vidličkou. Vaříme je ve vroucí osolené vodě. Když noky vyplavou nahoru, vaříme ještě 2 minuty. Přendáme je do mísy, přidáme lžíci másla a lehce promícháme.


3. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme ho na oleji, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a lžící škrobu a restujeme dokřupava.


4. Mléko s taveným sýrem a pokrájenou nivou přivedeme k varu. Povaříme ho asi 3 minuty, pak přidáme ve smetaně rozmíchanou lžíci škrobu a vaříme ještě 3 minuty. Do omáčky dáme prolisovaný česnek a nasekanou pažitku. Noky podáváme s kuřecím masem přelité sýrovou omáčkou.


  9:21,  aktualizováno  25. března 2019 18:59