Máte rádi nepečené cukroví? Pak rozhodně vyzkoušejte recept na naši kokosovou roládu.

Ingredience

Nepečená hmota:

500 g kulatých piškotů
6 lžic mléka
6 lžic rumu
200 g moučkového cukru
60 g kakaa
100 g strouhaného sušeného kokosu

Náplň:

200 g másla
200 g zahuštěného slazeného mléka (salko)

Dohotovení:

strouhaný sušený kokos na obalení
hoblinky kokosu na ozdobení

1. Piškoty nastrouháme nebo rozmixujeme najemno. Pak je zalijeme mlékem a rumem. Přidáme cukr s kakaem a kokosem a vypracujeme pevnou hmotu, kterou necháme odležet v chladu asi 60 minut.

2. Změklé máslo utřeme se zahuštěným mlékem do pěny. Piškotovou hmotu dáme na pečicí papír posypaný moučkovým cukrem a rozválíme na plát silný asi 1 cm. Potřeme ho krémem a pomocí papíru stočíme do rolády.

3. Obalíme ji ve strouhaném kokosu a znovu zabalíme do papíru a necháme odležet v chladu asi 4 hodiny. Pak ji rozbalíme a nakrájíme na porce. Nakonec dozdobíme hoblinkami kokosu.

Témata: mléko, kokos