Bulgurový salát
? Množství: 4 porce
? Čas na přípravu: 25 minut
? Potřebujete: 200?g bulguru, 2 červené papriky, 1 žlutou papriku, 1 šalotku, 1 jarní cibulku, 2 snítky máty, sůl, pepř, NA ZÁLIVKU: 4 lžíce extra
panenského olivového oleje, 2 lžíce medu, šťávu z poloviny citronu
Postup:
1. Bulgur vsypte do misky a zalijte zhruba litrem a půl vroucí vody. Mísu zaklopte talířem a bulgur nechte bobtnat minimálně 15 minut.
2. Papriky omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Cibulku očistěte, podélně rozkrojte a nakrájejte na půlkolečka.
3. Zeleninu smíchejte s nabobtnaným bulgurem. Přidejte natrhané lístky máty a podle chuti dosolte a opepřete. Ingredience na zálivku dejte do misky a vyšlehejte metličkou. Pak zálivkou přelijte salát, promíchejte a nechte rozležet.