Nebojte se naservírovat kousky křehké zeleninky i chlapům. Když ji dobře ochutíte, stane se tou nejfantastičtější přílohou, která dodá masu ty pravé grády.


Sladkokyselý salát s opečeným chlebem


? Množství: 4 porce

? Čas na přípravu: 15 minut

? Potřebujete: 4 velká červená rajčata, 200?g směsi barevných cherry rajčat, 1 salátovou okurku, 1 žlutou papriku, 1 zelenou papriku, 1 červenou cibuli, 1/4 svazku hladkolisté petržele, 2 krajíce bílého chleba, 6 lžic extra panenského olivového oleje, NA ZÁLIVKU: 2 lžičky cukru, 3 lžíce bílého vinného octa, sůl, čerstvě mletý pepř



Postup:

1. Rajčata, okurku i papriky omyjte. Okurku oloupejte, papriky zbavte semeníků. Velká rajčata nakrájejte na kousky, malá rozpulte. Okurku podélně rozřízněte a lžící odstraňte střed s jadérky. Pak ji nakrájejte na půlkolečka. Papriky nakrájejte na malé kousky. Oloupanou cibuli nakrájejte na slabá půlkolečka. Listy petržele nahrubo usekejte. Všechnu připravenou zeleninu smíchejte.

2. Chleba pokapejte částí oleje a dejte do trouby opéct dokřupava. Mezitím připravte zálivku. Cukr rozmíchejte s vinným octem, přidejte špetku soli a pepře.

3. Zeleninu promíchejte se zálivkou a se zbylým olejem. Opečený chleba nakrájejte na kostičky a vmíchejte do salátu.



Budou vám taky chutnat: Fantastické těstovinové saláty pro horké dny


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:53