Upečte si k nedělní kávě skvělé mrkvové řezy podle našeho osvědčeného receptu.

Ingredience

Těsto:

2 vejce
150 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 velké jablko, nastrouhané najemno
200 g mrkve, nastrouhané najemno
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky soli
300 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
polohrubá mouka na formu

Náplň:

150 g mascarpone
60 g moučkového cukru
1 vejce
3 lžíce polohrubé mouky

Dohotovení:

plátky mrkve 
máta (nebo meduňka) 

1. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do pěny. Vmícháme jablko, mrkev, jedlou sodu, skořici, sůl a prosátou mouku s kypřicím práškem. 

2. Těsto rozetřeme do pekáčku s vyšším okrajem vymazaného tukem a vysypaného moukou. Povrch uhladíme.

3. Mascarpone smícháme s cukrem, vejcem a moukou. Náplň nalijeme v pramíncích na těsto a obráceným koncem vařečky promícháme tak, aby se vytvořilo mramorování.

4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 mnut. Necháme vychladnout v pekáčku a nakrájíme na porce. 

5. Před podáváním dozdobíme plátky mrkve a mátou.