Ingredience

2 housky

asi 200 ml mléka

1 cibule

200 g mrkve

500 g mletého vepřového masa

1 vejce

8 snítek hladkolisté petrželky

sůl a mletý černý pepř

strouhanka podle potřeby

směs listových salátů na ozdobu

Na mangové čatní:

3 manga

1 pomeranč

1 menší červená cibule

3 stroužky česneku

2 chilli papričky

2 lžíce olivového oleje

5 hřebíčků

30 g hnědého cukru

200 ml meruňkového džusu


1. Mango a pomeranč oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Oloupanou červenou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, chilli papričku na kolečka. Na oleji orestujeme cibuli a česnek. Přidáme ovoce, chilli, hřebíček a cukr. Osolíme a opepříme. Zalijeme džusem a na mírném ohni vaříme asi 20 minut.


2. Housky nakrájíme na drobno, pokropíme mlékem a necháme nabobtnat. Cibuli a mrkev oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno, cibuli nasekáme nadrobno. V míse důkladně promícháme mleté maso, vejce, vymačkané housky, cibuli, mrkev a nasekanou petržel. Ochutíme solí a pepřem.


3. Podle potřeby směs zahustíme trochou strouhanky. Pak z hmoty vytvarujeme kuličky a rozložíme je na plech s pečicím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Upečené kuličky podáváme s mangovým čatní a listovým salátem. Vhodnou přílohou je pečivo.


  14:14,  aktualizováno  25. března 2019 21:09