Ingredience

1 cibule

3 stroužky česneku

4 větší mrkve

olej dle potřeby

1/2 lžičky kari koření

špetka mleté chilli papriky

1 lžíce hladké mouky

800 ml drůbežího vývaru

sůl

150 ml kokosového mléka

1/2 lžičky najemno nastrouhaného oddenku zázvoru

250 g kuřecích prsou

drcený barevný pepř

2 lžíce pokrájeného koriandru


1. Cibuli, česnek i mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve na něm opečeme mrkev. Pak přidáme cibuli s česnekem a také je osmahneme.


2. Zeleninu posypeme kari kořením, chilli paprikou a moukou, krátce vše zarestujeme, zalijeme vývarem, promícháme, osolíme a necháme vařit. Když zelenina dostatečně změkne, rozmixujeme ji ponorným mixérem a do polévky přimícháme 3/4 kokosového mléka. Polévku dochutíme zázvorem a už ji jen krátce povaříme.


3. Maso očistíme, nakrájíme na proužky a vlnkovitě je napíchneme na zaostřené špejle. Posypeme je pepřem a opečeme na rozehřátém oleji. Nakonec je osolíme.


4. Polévku rozdělíme do talířů, přilijeme zbytek mléka a lehce ho s polévkou promícháme. Polévku ozdobíme koriandrem a přes hranu talíře položíme špízek.


  13:53,  aktualizováno  25. března 2019 19:01