Upečte si k víkendové kávě mrkvovou bábovku podle našeho receptu.

Ingredience

4 vejce
220 g krupicového cukru
90 g rostlinného oleje
220 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
2 lžičky mleté skořice
50 g vlašských ořechů
kůra z 1 bio citronu
300 g najemno nastrouhané mrkve
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přilijeme olej a postupně vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, skořici, mleté vlašské ořechy, najemno nastrouhanou citronovou kůru a mrkev. 

2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 45 minut. 

3. Po upečení necháme bábovku krátce zchladnout ve formě a poté ji vyklopíme. Po úplném vychladnutí ji můžeme posypat moučkovým cukrem.

Témata: Bábovky, Cukr, mouka