Máte chuť na sladké? Pak si k víkendové kávě můžete upéct mřížkovou tvarohovou buchtu podle našeho receptu.

Ingredience

Těsto:

4 vejce
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
120 g rostlinného oleje
400 g polohrubé mouky
50 g kakaa
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
100 ml polotučného mléka

Náplň:

500 g měkkého tvarohu v kostce
1 vejce
100 g moučkového cukru
1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku

1. Žloutky vyšleháme s polovinou krupicového a vanilkového cukru do husté pěny. Za stálého šlehání přilijeme po troškách olej a znovu vyšleháme do husté pěny. Bílky se zbylými cukry připravíme na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem. Nakonec přidáme mléko. Těsto rozetřeme do pekáče vyloženého pečicím papírem.

2. Do menší mísy dáme tvaroh, vejce, cukr, pudinkový prášek a důkladně promícháme. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme tvarohovým krémem a na povrch těsta nastříkáme mřížku.

3. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 30 minut. Pak teplotu zvýšíme na 180 °C a dopékáme dalších 15 minut. Buchtu necháme vychladnout v pekáčku a nakrájíme na porce.