Ingredience

800 g menších brambor

sůl

250 g mrkve

150 g řapíkatého celeru

800 mletého hovězího masa

mletý černý pepř

špetka římského kmínu

olej dle potřeby


1. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a rozpůlíme. Mrkev a řapíkatý celer očistíme, nakrájíme na hranolky, spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.



2. Mleté maso v míse rukou propracujeme a ochutíme pepřem i římským kmínem. Hmotu rozdělíme na 8 stejných kousků, vytvarujeme z nich kuličky a zploštíme je.



3. V pánvi rozehřejeme olej a připravené steaky na něm pozvolna z obou stran opečeme (z každé strany asi 8 minut), pak je vyjmeme, osolíme a necháme odpočinout. Ve výpeku opečeme uvařené brambory. Steaky se zeleninou rozdělíme na talíře. Podáváme je s různými druhy dipů.


  8:34,  aktualizováno  25. března 2019 19:01