Uvařte si k snídani tuto sladkou lahůdku.

Ingredience

250 g kulatozrnné rýže
500 ml mléka
100 ml 30% smetany
110 g třtinového cukru
10 g kukuřičného škrobu
dřeň z 1/2 vanilkového lusku

Na omáčku:

400 g mraženého lesního ovoce
70 g třtinového cukru

1. Rýži propláchneme, vložíme ji do hrnce spolu s 300 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut. Potom přilijeme mléko a za občasného míchání vaříme na mírném ohni dalších 20 minut, než rýže změkne. 

2. V jiném hrnci promícháme smetanu se 110 g cukru, škrobem a vanilkovou dření a asi 3 minuty provaříme. Pak směs přidáme k rýži, promícháme a necháme krátce projít varem. Rýži odstavíme a necháme ji několik minut odpočívat pod pokličkou. 

3. Do kastrůlku vsypeme ovoce se zbylým cukrem a vaříme, než se cukr rozpustí a ovoce změkne. Teplou omáčkou přelijeme mléčnou rýži a podáváme.