Ingredience

250?g ricotty (nebo polotučného tvarohu)

1 žloutek

2 lžíce nastrouhaného parmazánu

2 lžíce hladké mouky

150?g listů baby mangoldu

200?g baby špenátu

50?g baby salátu mizuna nebo rukoly

olej na smažení

Na dresink:

4 lžíce panenského olivového oleje

2 lžíce limetové šťávy

2 lžičky medu

1/2 lžičky anglické hořčice

špetka soli

hrubě mletý černý pepř


1. Ricottu rozmícháme se žloutkem. Vmícháme nastrouhaný parmazán a zahustíme moukou. Těsto necháme 10 minut odležet při pokojové teplotě.


2. Mezitím propláchneme listy salátů a pečlivě je osušíme v odstředivce nebo utěrce. Směs salátů necháme v chladu. Do misky dáme všechny ingredience na dresink a pečlivě je rozšleháme metličkou.


3. V pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejeme kapku oleje. Z odleželého ricottového těsta tvoříme malé bochánky a na mírném ohni je opečeme z obou stran. Omyté salátové listy pokapeme dresinkem a podáváme s ricottovými smaženkami.


  9:34,  aktualizováno  31. března 2019 13:39