Ingredience

2 menší cibule

3 stroužky česneku

1 červenou papriku

1 zelenou papriku

2 chilli papričky

olivový olej

500 g mletého hovězího masa

sůl

mletý černý pepř

1 lžičku mleté papriky

100 g rajčatového protlaku

200 g sterilovaných červených fazolí

50 g nastrouhané čokolády

čerstvý koriandr na ozdobu


1. Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na větší kousky, česnek na plátky. Papriky nakrájíme na proužky, chilli papričky na kolečka.


2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli s česnekem. Když zesklovatí, vmícháme mleté maso a ochutí jej solí a pepřem. Přidáme mletou papriku a rajský protlak a mícháme, dokud se maso nezačne rozpadat na kousky. Pak maso zalijeme asi 200 ml vody, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme asi 20 minut.


3. K masové směsi přidáme nakrájenou papriku s chilli papričkami a dusíme ještě asi 15 minut. Podle potřeby přilijeme vodu. Nakonec vmícháme scezené fazole a prohřejeme je. Směs dochutíme solí a vmícháme nastrouhanou čokoládu. Posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s tortillami.




 


  14:07,  aktualizováno  25. března 2019 20:10