Ingredience

3 stroužky česneku

2 chilli papričky

1 červená paprika

200 g quinoy

1 konzerva červených fazolí

4 lžíce rostlinného oleje

špetka římského kmínu

asi 400 ml zeleninového vývaru

150 g mražené kukuřice

1 zralé avokádo

1 citron

4 snítky hladkolisté petrželky

sůl

mletý černý pepř


1. Česnek oloupeme, chilli papričky zbavíme semínek a obojí nasekáme nadrobno. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na kostičky. Quinou nasypeme do hustého sítka a několikrát ji propláchneme horkou vodou, aby se zbavila hořké chuti. Z fazolí slijeme nálev a necháme je okapat.


2. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme česnek s chilli papričkou a kmínem. Pak přidáme nakrájenou papriku a společně vše osmahneme. Přisypeme okapanou quinou, směs zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni necháme asi 20 minut dusit. Zhruba 5 minut před koncem dušení přimícháme ke směsi fazole s kukuřicí.


3. Petrželku opláchneme a nasekáme. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky, které pokapeme citronovou šťávou. Až bude quinoa měkká, dochutíme vše solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec jemně vmícháme avokádo s petrželkou. Pánev odstavíme, směs rozdělíme do talířů a podáváme.


  8:40,  aktualizováno  31. března 2019 13:38