Ingredience

60 g sušených meruněk

4 lžíce meruňkového likéru

100 g bílků

200 g krupicového cukru

120 g kokosu

1 lžíce meruňkového džemu


1. Meruňky opláchneme, nakrájíme na drobné kousky, dáme do misky a zalijeme likérem. Necháme asi 30 minut nabobtnat.


2. Bílky smícháme v nerezové misce s cukrem a postavíme na horkou vodní lázeň. Za stálého míchání nahřejeme na 60 °C (správně nahřáté bílky musí hodně hřát do prstu). Odstavíme z vodní lázně, přidáme jemně nastrouhaný kokos, džem a mícháme dokud hmota nevychladne. Nakonec vmícháme meruňky i s likérem.


3. Hmotu přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nebo malou lžičkou tvoříme na plechy vyložené pečicím papírem malé hromádky. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 25 minut.


4. Po upečení necháme vychladnout na pečicím papíře. Po vychladnutí odtrhneme z papíru. Pokud to nejde, navlhčíme papír zespodu vodou a po několika minutách kokosky odtrhneme.


  10:58,  aktualizováno  25. března 2019 20:10