Jestli rádi experimentujete, pak vyzkoušejte recept na netradiční melounovo-meruňkovou marmeládu.

Ingredience

Na 3 skleničky potřebujete:

500 g zralých meruněk

500 g zralého melounu kantalup nebo charentais

1 citron

500 g želírovacího cukru

lžíce levandulových kvítků

1. Meruňky opláchneme, osušíme, odstraníme pecky a nakrájíme na plátky. Dužinu melounu nakrájíme na kostky.

2. V kastrolu s nerezovým povrchem smícháme všechno ovoce, přidáme citronovou šťávu, špetku kůry, zasypeme cukrem, promícháme a necháme asi 2 hodiny odpočinout.

3. Směs potom pomalu přivedeme k varu a vaříme, dokud se ovoce nerozvaří. Časově se můžeme řídit návodem uvedeným na obalu želírovacího cukru. Před koncem varu přidáme propláchnuté kvítky levandule.

4. Hotovou marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, pevně uzavřeme a necháme vychladnout.

Témata: marmeláda, Cukr