Ingredience

1500 g vodního melounu

500 g jiného melounu (charentais, cantaloup apod.)

2-3 lžíce citronové šťávy

1 sáček vanilkového cukru

250 ml meruňkového džusu

50 g kokosových lupínků

150 g zakysané smetany

150 g borůvek


1. Melouny zbavíme slupky a semínek. Asi 1000 g dužiny červeného melounu vložíme do misky. Zalijeme ji citronovou šťávou, zasypeme vanilkovým cukrem a rozmixujeme ji.



2. Melounové pyré rozředíme meruňkovým džusem a necháme ho vychladit.



3. Kokosové lupínky nasucho opražíme na pánvi. Zbylou dužinu obou melounů nakrájíme na kostičky, nebo z ní pomocí vykrajovátka vytvoříme kuličky.



4. Melounové pyré rozdělíme do talířů. Každou porci doplníme kousky melounu, borůvkami a kopečkem zakysané smetany a posypeme kokosovými plátky.


  12:59,  aktualizováno  25. března 2019 21:09