Ingredience

100?g loupaných nesolených pistáciových oříšků

150 g marcipánu

220?g hořké čokolády (obsah 70 % kakaa)


1. Pistáciové oříšky umeleme nebo usekáme nadrobno v robotu. Třetinu mletých oříšků odložíme stranou na zdobení. Marcipán propracujeme. Do vláčného marcipánu zapracujeme větší díl mletých pistácií.


2. Z pistáciového marcipánu tvoříme stejně velké kuličky a pokládáme je na tácek. Připravené marcipánové kuličky vložíme do lednice a necháme asi hodinu zatuhnout.


3. Čokoládu nasekáme na kousky a vsypeme do misky. Misku s nasekanou čokoládou postavíme na horkou vodní lázeň a čokoládu za stálého míchání rozpustíme.

Misku s rozpuštěnou čokoládou přendáme do větší mísy s ledem a studenou vodou.


4. Čokoládu v misce mícháme stěrkou tak dlouho, až zchladne na 29 °C. Pak misku vyndáme z vody na utěrku. V připravené čokoládě obalujeme vychlazené marcipánové koule. Hned je sypeme zbylými mletými pistáciovými oříšky.


  14:56,  aktualizováno  25. března 2019 20:10