Ingredience

200 g moučkového cukru

100 g sušeného mléka

2 lžíce oleje

2 lžíce vody

1 lžíce medu

1 lžička mandlového aroma

Na náplň:

100 g drcených vloček nejlépe ovesných s klíčky

2 lžíce másla

2 lžíce griotky

100 g kompotovaných višní

50 g višňové marmelády


1. Moučkový cukr a sušené mléko prosijeme. Přidáme olej, vodu, med, aroma a propracujeme na vláčnou hmotu. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Hmotu zabalíme do folie a necháme při pokojové teplotě asi hodinu odpočinout.


2. Formičky půlkulatého tvaru vysypeme moučkovým cukrem. Přebytečný cukr vyklepneme na vál a rozválíme marcipán do tenké placky. Pak jím vyložíme formičky tak, aby přesahoval přes okraje. Zbytky marcipánu obarvíme potravinářským barvivem a pomocí nože vykrájíme hvězdičky.


3. V robotu rozmixujeme opražené vločky na másle a zalijeme griotkou. Přidáme višně a marmeládu a vypracujeme vláčnou náplň. Tu vložíme do připravené formičky, marcipán zabalíme tak, aby višňová hmota nikde nevykukovala. Pak bochánky vyklepneme a ozdobíme hvězdičkami.


  10:48,  aktualizováno  25. března 2019 20:10