Zkuste trochu jinou variantu oblíbené vánoční dobroty. Světlé úly s mandlemi a marcipánem budou určitě chutnat všem!

Ingredience

150 g dětských piškotů
200 g jemně namletých mandlí
50 g marcipánu
1 lžíce amaretta
moučkový cukr na obalení 

Na dohotovení:
vaječný likér na naplnění
40 ks dětských piškotů
moučkový cukr na posypání

1. Piškoty umeleme najemno, v míse je promícháme s mandlemi, jemně nastrouhaným marcipánem a amarettem a vypracujeme pevnější hmotu, kterou necháme v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout.
2. Hmotu rozdělíme na 40 kousků a vytvarujeme z nich kuličky. Každou kuličku jemně obalíme v moučkovém cukru a vtlačíme ji do formičky na úlek.
3. Obráceným koncem vařečky uděláme do kuličky důlek, který vyplníme trochou vaječného likéru. Úlek uzavřeme piškotem a vyklepneme ho z formičky. Hotové úlky jemně poprášíme moučkovým cukrem.

Témata: Cukr, Mandle, Marcipán