Ingredience

200 g polohrubé mouky

100 g mletých mandlí (můžete použít odpad z výroby mandlového mléka)

1 lžička jedlé sody

100 g cukru

4 vejce

350 ml mandlového mléka

olej na smažení

na servírování javorový sirup

kořeněné mandlové máslo


1. Mouku, mandle, sodu a cukr smícháme v míse. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme v mléce a vmícháme do moučné směsi. Bílky vyšleháme do sněhu. Ten opatrně zapracujeme do těsta.


2. Lívanečník vymažeme olejem a zahřejeme. Pak do něj postupně vléváme těsto a lívance smažíme z obou stran dozlatova. Teplé lívance servírujeme s javorovým sirupem. Můžeme je lehce potřít kořeněným mandlovým máslem.


  13:13,  aktualizováno  25. března 2019 18:59