Ingredience

Omáčka:

1 mrkev

1 stvol řapíkatého celeru

1 cibule

50 ml olivového oleje

500 g nakládaných rajčat

2 stroužky česneku

špetka oregana

bazalka

Těsto:

500 g hladké mouky

1 lžička soli

1 lžička cukru

40 g droždí

2 lžíce oleje

260 ml vlažné vody

Na ozdobu:

200 g parmské šunky

200 g parmazánu

6 žampionů

200 g mozzarelly

bazalka


1. Mrkev, řapíkatý celer a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Krátce vše orestujeme na olivovém oleji, přidáme nakrájená rajčata, najemno nasekaný česnek, oregano a několik lístků bazalky. Zvolna vaříme. Měkkou zeleninu necháme vychladnout a propasírujeme.


2. Mezitím připravíme těsto. Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem, droždím a olejem. Pomalu přiléváme vodu a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Přendáme ho do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.


3. Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozdělíme na 12 malých kousků, které rozválíme na kulaté placky. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme vychladlou omáčkou.


4. Polovinu poklademe parmskou šunkou, žampiony a posypeme parmazánem. Na zbylé pizzy dáme mozzarellu, parmazán a lístky bazalky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C asi 10 minut. Hotové pizzy dozdobíme lístky čerstvé bazalky.


  12:34,  aktualizováno  25. března 2019 20:10