Ingredience

4 kuřecí stehna

sůl

2 lžičky mletého koriandru

2 lžičky mleté kurkumy

2 lžičky římského kmínu

2 stroužky česneku

3 lžíce arašídového oleje

30 g zázvoru

1 svazek jarní cibulky

4 lžíce oleje


1. Kuřecí stehna opláchneme a rozdělíme na horní a dolní část. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka. Pak je vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar si ponecháme.


2. Koriandr, kurkumu, římský kmín, utřený česnek a lžíci arašídového oleje smícháme v misce. Směsí potřeme kousky předvařeného masa a necháme je v chladu odležet asi 1 hodinu.


3. Na pánvi rozehřejeme zbylý arašídový olej a přidáme najemno nasekaný zázvor s cibulkami. Směs orestujeme a odstavíme.


4. Kousky kuřecích stehen opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Podlijeme je trochou vývaru a dodusíme je doměkka. Před koncem přidáme orestovaný zázvor s cibulkami. Hotová kuřata podáváme s rýží.


  13:03,  aktualizováno  25. března 2019 21:09