Ingredience

400 g lososa

2 šalotky

2 lžíce nasekané pažitky

2 lžíce olivového oleje

2 limetky

1 pomeranč

1 grep

sůl

bílý mletý pepř

Na ozdobu :

hráškové výhonky, lístky salátu, plátky ředkvičky a kvítky tymiánu


1. Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na drobné kostičky a dáme do mísy. Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme k lososovi s nasekanou pažitkou. Přilijeme olivový olej a šťávu z jedné limetky. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme 10 minut odležet v lednici.


2. Zbylou limetu, pomeranč a grep oloupeme a okrájíme bílou slupku. Rozdělíme je na měsíčky a vykrájíme z nich čistou dužinu bez blanek.


3. Na talíře naservírujeme tatarák z lososa. Navrch položíme dílky citrusů a ozdobíme lístky salátu, výhonky hrášku, plátky ředkvičky a kvítky tymiánu. K lososovému tataráku se podává dip ze zakysané smetany.


  12:20,  aktualizováno  25. března 2019 19:00