Co takhle připravit k večeři oblíbené japonské jídlo? Máme pro vás recept na lososové sushi kostky.

Ingredience

350 g rýže na sushi
80 ml rýžového octa
2 lžíce krupicového cukru
½ lžičky soli
300 g plátků uzeného lososa
2 lžíce majonézy
1 lžička wasabi pasty
4 plátky mořské řasy
sezamová semínka na ozdobu

1. Rýži propláchneme studenou vodou a přendáme ji do hrnce. Zalijeme 750 ml vody a přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a vaříme asi 13 minut. Odstavíme a necháme ještě 20 minut odležet. V octu rozmícháme cukr a sůl a ochutíme jím rýži.

2. Čtvercovou formu vyložíme potravinářskou fólií. Na dno rozložíme plátky lososa tak, aby pokrývaly celou plochu. Potřeme je tenkou vrstvou majonézy smíchané s wasabi pastou. Navrch rozetřeme rýži a položíme na ni plátky řasy.

3. Nakonec překryjeme fólií a zatěžkáme. Necháme odležet v chladu alespoň 60 minut. Před podáváním odstraníme fólii a nakrájíme na kostky. Dozdobíme sezamovými semínky a podáváme se sojovou omáčkou.