Ingredience

400 g lososa (steaky á 200 g)

1 citron

1 lžička drceného barevného pepře

sůl

2 lžíce másla

1 lžíce hladké mouky

100 ml rybího vývaru

100 ml smetany

snítka estragonu

3 lžíce oleje


1. Steaky z lososa pokapeme citronovou šťávou, posypeme pepřem, solí a necháme asi 10 minut odležet.


2. Mezitím si připravíme omáčku. Máslo rozpustíme, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a metličkou důkladně rozšleháme. Omáčku necháme asi 10 minut provařit, pak přilijeme smetanu a opět krátce prohřejeme. Nakonec omáčku dochutíme solí a nasekaným estragonem.


3. Na druhé pánvi rozpálíme olej a lososa na něm po obou stranách opečeme (asi 8 minut). Pak ho vyndáme z pánve a necháme asi 1 minutu odstát.


4. Hotové steaky dáme na talíře, přelijeme omáčkou, doplníme dušenou zeleninou a ozdobíme bylinkami.


  15:51,  aktualizováno  25. března 2019 21:08