Rádi experimentujete? Vyzkoušejte místo jednohubek recept na batátové lodičky se sýrem a zeleninou.

Ingredience

2 batáty (nebo 4 brambory)

olivový olej

sůl

několi cherry rajčátek

lístečky šťovíku nebo špenátu

16 kuliček třešničkové mozzarelly

párátka na napichování

1. Batáty (nebo brambory) oškrábeme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme z nich 16 větších a 16 malých kousků a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je olejem, osolíme a vložíme do trouby. Při 180 °C je pečeme, dokud nejsou měkké.

2. Rajčátka opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lístečky šťovíku nebo špenátu opereme pod studenou vodou a necháme okapat.

3. Na každé párátko napíchneme nejprve malý kousek brambory, pak mozzarellu zabalenou do zeleného lístku a rajče. Takto připravený špízek zapíchneme do většího kousku brambory.

Témata: Brambory, Sýr, zelenina