Upečte si rychlý koláč pro milovníky čokolády.

Ingredience

250 g hladké mouky
40 g kakaa
2 lžíce sody
3 vejce
120 g cukru
100 g oleje
100 ml rumu
250 g mraženého rybízu
 lžíce škrobu
máslo na vymazání pekáčku
mleté piškoty na vysypání

Na polevu:
100 g hořké čokolády
2 lžíce másla
30 g kokosových plátků na ozdobu

1. Mouku prosejeme s kakaem a smícháme se sodou.Vejce promícháme s cukrem, přilijeme olej a rum. Tekutou a suchou část dobře propojíme a vytvoříme hladké těsto, nakonec do těsta nasypeme mražený rybíz obalený ve škrobu. 

2. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme piškotovými drobečky. Těsto nalijeme do pekáče.Vložíme do předehřáté trouby na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme koláč zcela vychladnout. 

3. Čokoládu rozpustíme nad vodní párou a smícháme ji s máslem. Polevou pokryjeme povrch koláče a ozdobíme kokosem. Po vychladnutí krájíme horkým nožem se zoubky na jednotlivé porce. 

Témata: koláč, Ovoce, Máslo, Cukr