Ingredience

2 lžíce medu

1 lžíci olivového oleje

1 lžíci balsamikového octa

2 lžíce dijonské hořčice

sůl

drcený černý pepř

směs listových salátů (dubový, rukola, polníček)

1 lžíci sezamových semínek

1 salátovou okurku

1 zralé mango

200 g uzeného lososa

toasty k podávání


1. Med smícháme s olejem, balsamikovým octem a hořčicí, zálivku dle chuti osolíme a opepříme.


2. Listové saláty omyjeme, poklepáním osušíme, natrháme je do mísy a zalijeme polovinou zálivky, opatrně promícháme.


3. Sezamová semínka na suché pánvi dozlatova opražíme. Okurku omyjeme, podélně ji rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Mango z obou částí ořízneme, odkrojíme slupku, nakrájíme dužinu na proužky a přidáme je k listovému salátu.


4. Na talíře rozdělíme listový salát z mísy s okurkou a mangem. Uzeného lososa nakrájíme na kousky a přidáme k salátu, přelijeme vše zbytkem zálivky, posypeme sezamovým semínkem a podáváme s opečenými toasty.


  10:33,  aktualizováno  25. března 2019 21:09