Ingredience

400 g lišek

1 cibule

50 g másla

4 lžíce dijonské hořčice

100 ml bílého vína

500 ml zeleninového vývaru

50 g hladké mouky

200 ml smetany ke šlehání

sůl a mletý černý pepř

4 snítky libečku


1. Lišky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme houby a restujeme 5 minut. Část lišek dáme stranou na ozdobu.


2. K houbám vmícháme hořčici, promícháme a zalijeme vínem a vývarem. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme asi 10 minut.


3. Mouku rozmícháme ve smetaně. Polévku znovu přivedeme k varu a zahustíme moukou. Dochutíme solí a pepřem a povaříme ještě 10 minut. Hotovou polévku rozmixujeme dohladka. Rozdělíme ji do talířů a dozdobíme zbylými restovanými liškami a nasekaným libečkem.


  8:10,  aktualizováno  25. března 2019 20:09