Milované „piškoťáky“ k nám patrně dorazily z Itálie a jejich vzorem bylo nejspíš tiramisu, hit 60. let.

8 porcí

doba přípravy: 30 minut



Suroviny:


375 g mascarpone

160 ml smetany (30%) + 250 ml navíc

2 lž.ce přírodního krupicového cukru

18 ks cukrářských piškotů

250 ml dezertního vína

250 g očištěných a na plátky nakrájených jahod

300 g čerstvých malin

1 lžíce prosátého cukru moučka




Postup


1. Mascarpone, 160 ml smetany a cukr ušlehejte, až se vytvoří měkké špičky. Dejte stranou. Chlebíčkovou formu o rozměrech 13 x 30 centimetrů vyložte fólií. Nechte ji

přečnívat přes okraje. Polovinu piškotů namočte do vína a rozložte po dně.



2. Pokryjte polovinou jahod a malin, potřete polovinou ušlehaného mascarpone (vyšleháním bude nadýchané) a vrstvy zopakujte. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Navrch přetáhněte fólií a na ni položte něco těžkého, třeba konzervy, abyste dezert zatížili. Nechte nejméně 8 hodin (nejlépe přes noc) chladit. Vyklopte a podávejte přelité lehce ušlehanou zbylou smetanou a poprašte moučkovým cukrem.


Další skvělé recepty najdete v časopise Ano, šéfe, který je právě v prodeji!



PŘEDPLATIT VYDÁNÍ ČASOPISU ANO, ŠÉFE


  7:38,  aktualizováno  25. března 2019 18:53