Tento salát budete milovat. Je snadný na přípravu a ještě luxusně chutná.

Ingredience

200 g filetu lososa
200 g filetu pstruha
sůl
mletý barevný pepř
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
300 g polníčku
1 granátové jablko
2 pomeranče
4 lžíce balzamikové redukce
3 lžíce pomerančové šťávy
hrst hladkolisté petrželky

1. Lososa i pstruha omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pak je osolíme a opepříme. Opečeme je v pánvi na oleji, zakápneme citronovou šťávou a necháme zchladnout.

2. Polníček omyjeme a necháme okapat. Z granátového jablka vydlabeme jadérka. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky a zbavíme je jemných blanek.

3. Balzamikovou redukci smícháme s pomerančovou šťávou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Na talíře rozdělíme polníček, jadérka granátového jablka, dužinu pomerančů a opečené kousky ryby. Podáváme přelité dresinkem.