Ingredience

800 g brambor

3 sterilované okurky

2 jarní cibulky

2 snítky hladkolisté petržele

2 snítky kopru

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce vinného octu

100 ml bílého jogurtu

1 lžíce plnotučné hořčice

sůl

mletý černý pepř

1 lžíce kapar

150 g sýra cottage

100 g schwarzwaldské šunky


1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je, podélně rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky, které vložíme do mísy.


2. Okurky a jarní cibulku nakrájíme na kolečka, petržel spolu s koprem nasekáme na jemno. V misce rozmícháme olej s octem, jogurtem a hořčicí. Zálivku ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí brambory. Přidáme nakrájené okurky, jarní cibulku a kapary. Vše zlehka promícháme a necháme alespoň hodinu odležet.


3. Nakonec do salátu vmícháme bylinky, cottage sýr a dochutíme jej solí a pepřem. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme plátky schwarzwaldské šunky. Podáváme samostatně nebo jak o přílohu k přírodně upravenému drůbežímu steaku.


  8:53,  aktualizováno  25. března 2019 20:10