Po smažených řízcích a cukroví je čas trochu upravit jídelníček. Zkuste si k obědu připravit lasagne s kuřecím masem.

Ingredience

1 cibule
1 mrkev
1 klobáska (chorizo)
olivový olej na restování + na zakápnutí
2 stroužky česneku
500 g grilovaného (nebo pečeného) kuřecího masa
700 g drcených sterilovaných rajčat
sůl
200 ml 33% smetany
200 ml zakysané smetany
100 g parmazánu
250 g lasagní
2 hrsti listů rukoly (nebo špenátu)
čerstvé listy bazalky na dozdobení

1. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme nadrobno. Klobásku nakrájíme na menší kousky a v pánvi na rozehřátém oleji krátce orestujeme. Vyjmeme ji a dáme stranou. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme mrkev a oloupané prolisované stroužky česneku. Restujeme cca 4 minuty. Přidáme klobásku, kousky kuřecího masa a rajčata. Vše promícháme, podle chuti osolíme a odstavíme.

2. Smícháme oba druhy smetany a cca polovinu nalijeme na dno formy. Pak rozložíme pláty lasagní (lasagne nemusíme předem vařit), na které rozetřeme polovinu masové směsi. Opět poklademe pláty lasagní, naneseme zbylou masovou směs a rozložíme omyté listy rukoly. Navrch dáme zbylé lasagne, přelijeme je zbylou smetanou a posypeme nastrouhaným parmazánem.

3. Formu zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 25 - 30 minut. Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova. Lasagne necháme krátce zchladnout a pak je rozkrájíme na porce. Podáváme je zakápnuté olejem a dozdobené čerstvými lístky bazalky.