Ideální večeře v horkém dni? Zelenina! Samotná bez zálivky však může někomu připadat trochu fádní. Poradíme, jak ji ochutit.


? Bylinková


1 šalotku nasekanou na kousky dejte do mixéru, přidejte lístky tymiánu a petrželky, 2 lžíce medu,1 lžíci citronové šťávy, olivový olej a vše rozmixujte.



? Smetanová


1/2 kelímku zakysané smetany pečlivě rozmíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, 1 lžící citronové šťávy a nasekaným koprem. Dochuťte solí a pepřem.



? Hořčičná


2 lžíce dijonské hořčice dejte do zavírací skleničky. Přidejte 6 lžic olivového oleje, 1 lžičku cukru a 2 lžíce drobných kaparů i s nálevem. Skleničku uzavřete a zálivku umixujte jako v šejkru.



Pamatujte, že základ klasických zálivek tvoří citronová šťáva, ocet balsamico a co nejchutnější extra panenský olivový olej:



  8:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:53