Kyselo vás v těchto chladných dnech skvěle zahřeje. Vyzkoušejte náš osvědčený recept.

Ingredience

balíček chlebového kvásku
2 l vody
hrst sušených hub
150 g brambor
sůl
kmín
150 g másla
2 cibule
2 lžíce octa
4 vejce

1. Chlebový kvásek rozmícháme s vodou a necháme stát do druhého dne. Sušené houby namočíme a necháme změknout. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme je zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. 

2. Do připraveného kvásku s vodou vložíme nakrájené houby, sůl a kmín. Základ vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu, kvásek zesklovatí a postupně zhoustne. Během vaření ještě přidáme do polévky na másle orestovanou cibuli a brambory.

3. V hrnci zahřejeme vodu a přidáme trochu octa. Do vody opatrně rozklepneme celá vejce a krátce je necháme zastřít. Připravená vejce vložíme do polévky a krátce společně prohřejeme.