Ingredience

1 květák

sůl

30 lístků čerstvého koriandru

1 stroužek česneku

30 g řeckého jogurtu

3 vejce

60 g strouhanky

50 g hladké mouky

1 lžičku kari koření

1 lžičku mletého římského kmínu

1 lžičky mleté skořice

1 lžičky kurkumy

rostlinný olej na smažení

Na omáčku:

1 šalotku

olivový olej

400 ml řeckého jogurtu

šťávu a kůru z poloviny citronu

6 snítek koriandru

sůl


1. Květák rozebereme na růžičky, osolíme ho a uvaříme téměř do měkka. Poté ho vyjmeme a necháme zchladnout. Květák a polovinu koriandru nasekáme nahrubo, přidáme prolisovaný česnek s jogurtem, vejce, strouhanku a hladkou mouku. Nakonec směs osolíme a okořeníme.


2. Z dobře promíchaného těsta vytvoříme placičky. Ty pak smažíme v pánvi na středně rozpáleném oleji z každé strany asi 3 minuty. Po opečení je necháme na papírovém ubrousku okapat.


3. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na olivovém oleji. Vychladlou cibulku smícháme s jogurtem, šťávou i kůrou z citronu, nasekaným koriandrem a osolíme. Hotové placičky podáváme s jogurtovou omáčkou a posypané zbylým koriandrem.