Ingredience

8 horních kuřecích stehen s kůží

3 hvězdičky anýzu

2 kousky celé skořice

kus zázvoru (asi 40 g)

4 stroužky česneku

50 ml pomerančové šťávy

50 ml sladké sójové omáčky

50 ml ústřičné omáčky

1/4 lžičky drceného černého pepře

4 mrkve

4 kořenové petržele

2 lžíce medu

1 pomeranč

1 červená chilli paprička

bylinky na ozdobu


1. V míse smícháme anýz, skořici, na nudličky nakrájený zázvor, podrcené stroužky česneku, pomerančovou šťávu, sójovou a ústřičnou omáčku a pepř.


2. Kuřecí stehna na každém kusu vždy několikrát prořízneme až na kost. Vložíme je do připravené směsi, promícháme a necháme 10 minut marinovat.


3. Mezitím oškrábeme a na větší kusy nakrájíme mrkev a petržel. Smícháme s medem a rozložíme na plech. Pomeranč nakrájíme na kolečka a naskládáme je k zelenině na plech. Na zeleninu a pomeranče rozložíme marinovaná kuřecí stehna kůží dolu.


4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 20 minut. Pak stehna otočíme kůží nahoru a pečeme dalších 20 minut. Chilli papričku nakrájíme na kolečka a nasypeme na upečená stehna. Ozdobíme bylinkami a servírujeme.